Pivara Tuzla d.d.

(0)
Detalji

Pivara Tuzla d.d. osnovana je 1884. godine pod nazivom “ERSTE DAMPF BRAUEREI” sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godi┼ínje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je ve─ç oko 25 000 hl. Tokom I svjetskog rata obustavljena je proizvodnja, pri ─Źemu je prekid proizvodnje trajao oko 5 godina. Po─Źetkom II svjetskog rata ponovo prekida sa radom sve do 1948. godine kada ponovo po─Źinje proizvodnju.
1962. godine zapo─Źinje ciklus kontinuirane rekonstrukcije pa je postignut kapacitet godi┼ínje proizvodnje od cca. 300 000 hl. Naredni ciklus rekonstrukcije za program proizvodnje od cca. 500 000 hl Pivara Tuzla zapo─Źinje 1990. godine.
S obzirom na pad prodaje nakon posljednjeg rata a u odnosu na predratni nivo, Pivara Tuzla je bila prinu─Ĺena da tra┼żi druge proizvode. Time je za vrijeme posljednjeg rata usvojeni projekat odredio i nove pravce razvoja “dopunskog” programa. U tom smislu, 1996. godine instalirana je linija za punjenje sokova i mineralne vode u pet boce od 1,5, 0,5 i 0,33 lit., a 1997. godine instalira se linija za punjenje limenki od 0,33 i 0,5 lit. koja opslu┼żuje proizvodnju piva kao i bezalkoholnih pi─ça.
Od novembra 2010. godine Pivara Tuzla je pokrenula proizvodnju sokova Panonska Ledena od prirodne baze, vrhunskog kvaliteta, sa okusima Lemon, Orange i Cola. Sokovi se proizvode u pet bocama od 0,5 i 2 lit., kao i limenkama od 0,50 lit. a sve pod veoma strogim re┼żimom kontrole kvalitete.

Pivara Tuzla je ponosni vlasnik brendova:

– Tuzlanski pilsner (Pivo ─Źe┼íke tehnologije)
– Erster pivo (Pivo njema─Źke tehnologije)
– Tuzlanski kiseljak (Mineralna voda sa magnezijem)
– Panonska Ledena (Orange, Cola i Lemon)
– Premium program (Crno pivo, Radler lemon)

Pivara Tuzla ponosno primjenjuje nove tehnologije za prevenciju ┼ítetnih uticaja na okoli┼í, kao i mjere sigurnosti kvaliteta svojih proizvoda koje garantuje primjenom va┼że─çih normi, zakonskih zahtjeva i osnovnih principa HACCP sistema i zahtjeva upravljanja okolinom.

Lokacija
Napiši recenziju

Da bi ostavio komentar potrebno je da se registruješ.

Druge sli─Źne lokacije