Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED

(0)
Detalji

O NAMA

Uvek će biti birokratije koja koči reforme, zato je potrebna snaga unutar same Vlade, kao i dogovor. Međutim, nekad ni to nije dovoljno za promene. Ono što je potrebno je koordinator koji povezuje i pomaže Vladi, privrednom sektoru i građanima da postignu konsenzus, koji u krajnjoj liniji može i da izmeri uticaj sprovedenih reformi. Ovo su oblasti u kojima je svim vladama u svetu potrebna pomoć. Moram da kažem da imate mnogo sreće što u Srbiji imate NALED. Sve ono što su uradili je zaista za primer.”

Stephen Ndegwa, menadžer Svetske Banke u Srbiji

NALED je prva organizacija koja je uspela da objedini i sinhronizuje rad privrede i javnog sektora i da učini jasnim i opšte prihvatljivim glavni cilj, a to je razvoj dobrog poslovnog okruženja koje će svim građanima Srbije omogućiti bolji život.“

Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex i predsednik Upravnog odbora NALED-a (2016-2017.)

Ljude u NALED-u karakteriše stručnost i velika energija da se stvari menjaju nabolje i postoje konkretne stvari kojih ne bi bilo da nije bilo NALED-a. Mislim da bi se još uvek trudili da uvedemo elektronski sistem za uvođenje građevinski dozvola. Da nema NALED-a, Srbija ne bi bila tako dobro pozicionirana na Doing Business listi Svetske banke i nadam se sve bolje i bolje.”

Ana Brnabić premijerka Srbije i predsednica Upravnog odbora NALED-a (2016.)

NALED je retka organizacija koja radi samo ono što zna, u društvu u kome mnogi rade ono što ne znaju.”

Miša Brkić urednik Nedeljnika

Tokom godina NALED je prerastao u vodeću instituciju u Srbiji i regionu. Njegova sposobnost da ujedini lokalne samouprave, mala, srednja i velika preduzeća i civilno društvo čini ga jednom od ključnih snaga koje stoje iza reformskih uspeha Vlade.“

Kyle Scott ambasador SAD u Srbiji

NALED-ov program certifikacije je moćno oruđe za razvoj lokalnih samouprava.“

Nebojša Zelenović gradonačelnik Šapca, član savetodavnog odbora NALED-a

NALED ima kapacitet da svoju delatnost proširi van granica Srbije. Čini mi se da je jedina organizacija koja može da iznese aktivnosti van zemlje i u tom slučaju budućnost udruženja nije vezana samo za Srbiju već i za regionalni i širi evropski koncept.”

Vladimir Čupić generalni director Atlantic Group za Srbiju, predsednik Upravnog odbora NALED-a (2009-2013.)

Za mene NALED predstavlja pobednički tim koji čini više od 300 posvećenih članova. Ponosan sam na činjenicu da smo se nametnuli kao nezaobilazna snaga u identifikaciji državnih i društvenih prioriteta, artikulisanju akcija i sprovođenju tih akcija u delo. NALED je prepoznat kao uspešan model javno privatnog dijaloga u regionu i Evropi.”

Aleksandar Ružević predsednik Upravnog odbora NALED -a (2017-2018.)

NALED je veoma važan partner delegacije Evropske unije i drago mi je što NALED takođe vidi EU delegaciju kao svog veoma važnog partnera. Područije u kojem NALED ima posebno važnu ulogu je u procesu pristupanja.”

Michael Davenport šef Delegacije Evropske unije u Srbiji

Moj utisak da je NALED crveno krvno zrnce koje nosi kiseonik nade državi, lokalnoj samoupravi i ljudima.”

Dragan Đuričin predsednik Nadzornog odbora NALED-a

NALED sada radi na svim temama koje su ocenjene kao veoma značajne za biznis. Siguran sam da će NALED za deset godina biti veoma važan think-tank za poslovni ambijent u Evropi.”

Christophe Di Marco menadžer GIZ Otvorenog regionalnog fonda

Od Kragujevca do Leskovca, od Subotice do Vranja, vi ste promenili živote građana Srbije na bolje i na tome vam čestitam danas i želim sve najbolje u budućnosti.”

Michael Polt pokrovitelj osnivanja NALED-a i bivši ambassador SAD

Siva knjiga ima preporuke šta je potrebno menjati i kako je to potrebno menjati iz ugla prakse, ne samo iz ugla sušte teorije. Zato mislim da je Sivoj knjizi mesto na stolu svakog ministra u Vladi Srbije.”

Ana Brnabić premijerka Srbije, predsednica Upravnog odbora NALED-a (2016.)

Sugestija svima vama koji ste u procesu certifikacije je, radite to sebe radi i radi svojih građana.”

Milorad Batinić potpredsednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivaneca

Mi smo sigurno više nego ikad spremni da nastavimo da radimo s Vladom Srbije i institucijama, al ii sa važnim igračem kao što je NALED, koji nam pomaže da sagledamo realno stanje na terenu.”

Sem Fabrici, Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji

Najuspešnije reforme, reforme koje će najduže trajati, su upravo one koje proističu iz ove vrste dijaloga koju je NALED predvodio tokom trinaest godina svog postojanja.”

Kyle Scott ambasador SAD u Srbiji

Želela bih da vam se zahvalim i kao predsednica Vlade Republike Srbije i možda više, kao građanka ove zemlje za sve što radite. Zajedno, kao članovi iz različitih sektora, sa fantastičnom Izvršnom kancelarijom, za sve što radite za ovu zemlju, jer ovo ne radite ni za mene kao Anu Brnabić, kao predsednicu Vlade, ni za ovu Vladu Republike Srbije. Sve što vi radite, vi radite za ovu zemlju. Bez vas reforme sigurno ne bi bile ni ovako ekstenzivne ni ovako efikasne. Hvala vam na svemu tome.”

Ana Brnabić premijerka Srbije

Među raznim organizacijama koje nastoje da unapređuju poslovnu klimu u Srbiji, NALED je jedinstven. Jedinstven po svojoj trostranoj strukturi jer uključuje poslovnu zajednicu, lokalne vlasti i organizacije civilnog društva. Kao rezultat toga ima jedinstven pogled na dešavanja, kao i neverovatno moćan glas po pitanju različitih prioriteta.“

Kajl Skat ambasador SAD

Zadovoljstvo je biti deo malih, a velikih inicijativa kao što je NALED. Inicijative koja okuplja javni i privatni sektor, u korist reformi i napretka koje treba da osete svi građani u Republici Srbiji.“

Dubravka Negre, direktorka Regionalne kancelarije Evropske investicione banke

Lokacija
Napiši recenziju

Da bi ostavio komentar potrebno je da se registruješ.

Druge slične lokacije