Napredno pretraživanje


VIP ProfiliČesto nas naši korisnici pitaju u ćemu je prednost VIP profila nad klasičnim reklamiranjem sa banerima i zašto bi se odlučili baš za ovaj vid reklame.
Odgovor na ovo pitanje nije baš jednostavan jer svaki vid promocije i reklame ima svoje prednosti i mane.
Jedina prednost bannera jeste što klik na banner vodi direktno na vašu web stranicu. Međutim, šta ako vaša firma ne posjeduje web stranicu? U tom slučaju je ovaj vid promocije za vas nemoguć.


Nama je ipak cilj da svim klijentima omogučimo isti vid promocije. 
Reklamiranje sa klasičnim bannerima imaju i neke mane. 

1. Skupo je - na večini ozbiljnijih portala će vas baner koštati mjesečno između 200 i 300 KM (pa i više)
    U istom momentu Vip profil je dostupan svima i košta samo 100 KM godišnje

2. Banneri često svojim šarenilom narušavaju izgled i dizajn web stranice i njihov broj je ograničen jer je prostor za reklamu uvijek relativno mali. Pored toga vrlo je mala  vjerovatnoča da će u masi od deset bannera koji napadno blinkaju neko kliknuti baš na onaj koji vodi na vaš web sajt.

 VIP profil se pojavljuje na stranici samo onda kad odgovara zahtjevu pretrage (određena kategorija ili ključna riječ) tako da je puno veča vjerovatnoća da tada neko klikne na njega. Osim toga oni ne narušavaju dizajn stranice i nisu ograničeni prostorom predviđenim za reklamu.

 3. Banner je nešto poput neželjene pošte. Iritiraju posjetioce jer ih bombarduju informacijama koje nisu tražili (pogotovo kad na stranici vidite veliki broj različitih banera)

 Za razliku od njih VIP profil vam samo nudi mogučnost da lakše izaberete firmu iz rezultata vašeg pretraživanja. Ako tražite firmu u kategoriji advokati nemoguće je da se pojavi VIP profil iz neke druge kategorije.

Sigurno postoji još razloga za i protiv, za oba vida reklamiranja. Ovaj tekst ćemo vremenom dopunjavati, a vas pozivamo da nam pošaljete i svoja iskustva sa reklamiranjem na email ili Facebook page

Kontakt

 
 

Vip profili

Vip Klub

Tek ažurirani profili

Popularni profili

Novi profili

Najbolje ocjenjeni