TAE BO & WORKOUT

(0)
Detalji

Tae bo je┬á kombinacija aerobika i osnovnih tehnika borilackih vjestina koje se izvode uz muziku i jednostavnu koreografiju. Prvenstveno se svrstava u kardio trening kojim se poboljsava kondicija i izdrzljivost. U toku treninga rade mi┼íi─çi cijelog tijela, Mnogima predstavlja najbolji nacin psihofizickog opustanja.Ima za cilj poboljsanje fizicke kondicije, smanjenje potkoznog masnog tkiva, oblikovanje svih misica i poboljsanje zdravstvenog stanja…

Treninzi su organizovani u vecernjim terminima, cime se ne prekidaju dnevne obaveze. Trening je namjenjen polaznicama razlicite starosne dobi i svih nivoa aerobne izdr┼żljivosti.

Redukcija masnog tkiva i kontrola tjelesne tezine najuspjesnija je u kombinaciji redovnog tjelesnog vjezbanja i redukciji unosa kalorija, te promjeni losih prehrambenih navika. Samo strpljivim radom i kontoliranom prehranom se dolazi do zeljene figure. Tae bo je prilika za sve one koje ne zele vjezbati klasicni karate a zele iskoristiti sve prednosti koje on pruza i istovremeno uzivati u dobro pripremljenoj muzici i vjezbati u ugodnom okruzenju . Treninzi se odrzavaju na mekanoj spuzvasto-pjenastoj podlozi(tatami) na kojoj se prvenstveno vjezbaju borilacki sportovi. Ovakva vrsta podloge je veoma kvalitetna, udobna i smanjuje rizik od povreda prilikom vjezbanja.

Workout je program umjerenog intenziteta koji na jednostavan na─Źin oblikuje cijelo tijelo. Predstavlja idealnu zamjenu za fitnes,┬á za sve one koji ne ┼żele provoditi vrijeme u teretani. Obuhvata sve mi┼íi─çne grupe,┬á mo┼że se provoditi sa ili bez koreografije,┬á sa bu─Źicama, gumama, velikim i malim loptama┬á ili nekim drugim rekvizitima. Prednost ovog programa u odnosu na druge je u laganijem tempu rada i primjerenosti svima bez obzira na starost. Motiviraju─ça muzika je neizostavni dio treninga. Nije potrebno prethodno iskustvo kako bi se uklopili u program .

Lokacija
Napiši recenziju

Da bi ostavio komentar potrebno je da se registruješ.

Druge sli─Źne lokacije