Napredno pretraživanje
FAQs - Najčešće postavljena pitanja

Reorganizacija stranicePoštovani,

U cilju poboljšanja naše usluge i što ugodnjeg korištenja poslovnog imenika NaSigurno.com radili smo na kompletnoj reorganizaciji stranice kao i na njenom unaprjeđenju.
Dizajn je manje više ostao isti, ali su izvršene velike promjeni u kodu stranice, tako da se nadamo da će sada stranica biti brža i lakša za korištenje. Jedna od novina su SEF (search engine friendly) linkovi kojima su zamjenjeni dugački php linkovi sa stare stranice. Naravno, stari linkovi su sada nevažeći i trebaće malo vremena da ih Google zamjeni novim. 

Također sada imamo puno bržu i precizniju pretragu firmi, mogučnost ocjenjivanja firmi, kao i pisanja recenzija.
Tu je zatim mogučnost stavljanja firmi u favorite, i tako ih možete sačuvati sve ono što vam je interesantno. (ovo je samo za registrovane korisnike). Takođe smo uveli dugme preporuči prijatelju, print kao i opciju zatraži svoj profil (za one koji žele sami uređivati svoj profil).

Jedna od najvećih novina je mogučnost kreiranja VIP profila, koji imaju velike pogodnosti.

Nadamo se da će vam sve ovo učiniti korištenje našeg i Vašeg portala mnogo ugodnijim.

Administracija NaSigurno.com 

 

Pretraži firmePrije nego počnete sa upisom molimo vas da provjerite da vaša firma nije već upisana u naš direktorij od strane tima NaSigurno.com ili neke treće osobe. To ćete najlakše uraditi koristeći pretragu direktorija koja se nalazi u gornjem desnom uglu stranice. Pokušajte pronaći vašu firmu po nazivu, adresi ili broju telefona. Tek ako je ne uspijete naći počnite sa novim upisom u direktorij.

Ukoliko ste pronašli vašu firmu, a podaci nisu tačni molimo vas da nas obavjestite klikom na dugme "Prijavi grešku"  koje se nalazi odmah iznad Google mape i pošaljite nam ispravne podatke.

Na mnogim upisima je lokacija na Google mapi pogrešno postavljena jer je opcija mape dodana naknadno. Po defaultu je podešena na glavni grad vaše države. Klikom na dugme "Prijavi grešku"   koje se nalazi odmah iznad  mape  pošaljite nam tačne koordinate i mi ćemo izvršiti ispravku.

 

Registracija


- Da bi upisali vašu firmu u poslovni imenik prvo se morate registrovati. To možete učiniti klikom na "Registracija" u glavnom izborniku. 


 

 

 

 

 

Prijava

 
 Poslije uspješne registracije morate se prijaviti sa korisničkim imenom i lozinkom koje ste izabrali. Korisničko ime i lozinku zapamtite jer će vam biti potrebni ukoliko budete željeli izvršiti neke izmjene na svom profilu.

 

 

 

 

 

 

Dodaj profil 
Sljedeći korak je upis u poslovni imenik. Otvorite kategoriju u koju želite upisti vašu firmu i klikom na "Dodajte svoj profil ovdje" u gornjem desnom uglu dolazite do obrasca koji treba popuniti.

-Prilikom upisa vodite računa da stavite što tačnije i potpunije podatke o vašoj firmi, Ne zaboravite da je to vaša reklama i da treba da vam dovede potencijalne klijente.

-Popunite sva polja, ako ste u mogučnosti postavite slike i označite vašu adresu na karti. To če vašu stranicu učiniti ljepšom i potpunijom.

 

 

 

Promjena ktegorije

 

 Ukoliko ste izabrali pogrešnu kategoriju prilikom upisa je možete promjeniti. U vrhu formulara kliknite na "promjeni kategoriju".

 

 

 

 

 

 

 

Promjena kategorije

   Otvoriće vam se obrazac za upravljanje kategorijama. Kliknite na naziv kategorije koju želite. Njeno ime će se za par sekundi pojaviti u kvadratiću uznačenom ljubičastom strelicom. Kada kategorija sadrži i podkategorije otvoriće vam se u tom istom prozoru, tako da svoju djelatnost možete još preciznije odrediti. Klikom na link "Nazad" označen zelenom strelicom uvijek se možete vratiti na "višu" (roditeljsku) kategoriju. Po završetku izbora kliknite na "Obnovi kategoriju" (označeno crvenom strelicom) za promjenu postojeće kategorije. Ukoliko vašu firmu želite, pored postojeće, dodati u neku drugu kategoriju, umjesto "Obnovi" kliknite na "Takođe postavi i u ovu kategoriju" (označeno plavom strelicom). Sve promjene ćete vidjeti u prostoru iznad crvenog kvadratića.

 

Ukoliko nvam je potrebna još neka pomoć, pogledajte naš link sa savjetima ili nas kontaktirajte

 

Od nedavno su naše kategorije usklađene sa novom sistematizacijom djelatnosti koja je usklađena sa EU standardima. To znači da je nova šifra djelatnosti ista u svim zemljama EU. Ipak, za svaki sličaj u opisu kategorije smo naveli i stare šifre djelatnosti koje odgovaraju ovoj novoj. Možda će Vam ovaj novi način kategorizacije otežati izbor kategorije (ima ih perko 800), ali očekujemo da će to u budučnosti olakšati pretragu firmi osobama iz cijele EU.

Najlakši naćin za izbor kategorije jeste da sa svog rješenja (izdatog od nadležnog organa) prepišete kod i djelatnost. Kodovi stare sistematizacije djelatnosti imaju 5 cifri, a novi 4 cifre.

Drugi način je da koristite naš filter kategorija da suzite izbor.

Promjena ktegorije

 

 Odabir kategorije - Ukoliko ste izabrali pogrešnu kategoriju prilikom upisa je možete promjeniti. U vrhu formulara kliknite na "promjeni kategoriju".

 

 

 

 

 

 

 

Promjena kategorije

   Otvoriće vam se obrazac za upravljanje kategorijama. Kliknite na naziv kategorije koju želite. Njeno ime će se za par sekundi pojaviti u kvadratiću uznačenom ljubičastom strelicom. Kada kategorija sadrži i podkategorije otvoriće vam se u tom istom prozoru, tako da svoju djelatnost možete još preciznije odrediti. Klikom na link "Nazad" označen zelenom strelicom uvijek se možete vratiti na "višu" (roditeljsku) kategoriju. Po završetku izbora kliknite na "Obnovi kategoriju" (označeno crvenom strelicom) za promjenu postojeće kategorije. Ukoliko vašu firmu želite, pored postojeće, dodati u neku drugu kategoriju, umjesto "Obnovi" kliknite na "Takođe postavi i u ovu kategoriju" (označeno plavom strelicom). Sve promjene ćete vidjeti u prostoru iznad crvenog kvadratića.

 

Ukoliko vam je potrebna još neka pomoć,  kontaktirajte nas !!!

 

MapaMapa - Za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju koordinate prilikom upisa firme najlakše određujete klikom na dugme "Lociraj na mapi" (označeno ljubičastom strelicom) koje se nalazi neposredno iznad mape. Lokacija uglavnom bude prilično tačno određena.

Međutim za Bosnu i Hercegovinu i neka manja mjesta gore pomenutih država ova funkcija ne radi jer je google map prilično loša. Zato smo preko Google mape stavili sloj OpenStreetMap-e tako da u tom slučaju lociranje  morate uraditi manuelno pomjeranjem markera na karti. Pri tome se također možete služiti i komandama za zumiranje karte. Ukoliko vam je lakše kartu možete prebaciti na Satelite mode (označen crvenom strelicom).

Galerija slika - U ovu galeriju možete staviti devet slika. Jednostavno dugmetom "Dodaj sliku" (označeno plavom strelicom) odaberete sliku na vašem računaru. Prva slika će se prikazivati kao logo. Raspored slika se može mjenjati naknadno. Po završetku kliknite na dugme "Pošalji" označeno zelenom strelicom

Uređivanje profilaOtvorite vaš profil i odmah pored naziva ćete vidjeti plavo dugme "Ispravi" (označeno crvenom strelicom).

Klikom na to dugme otvoriće vam se obrazac kao kod upisa firme gdje jednostavno možete unjeti izmjene.

 

 

 

 

 

Prijavi greškuUkoliko ne vidite ovo dugme ili niste prijavljeni ili profil nije u vašem vlasništvu (možda ste se upisali kao gost, tj. niste se registrovali prilikom upisa). U tom slučaju kliknite na dugme "Prijavi grešku"  koje se nalazi odmah iznad Google mape (označeno crvenom strelicom) i pošaljite nam podatke koje želite promjeniti a mi ćemo to obaviti za vas.

Možete se registrovati naknadno, i onda zatražiti vlasništvo nad vašim profilom klikom na dugme " Zatraži svoj profil " koje se nalazi odmah iznad Google mape (označeno zelenom strelicom). Poslije odobrenja vašeg zahtjeva možete profil uređivati samostalno.

Ukoliko imate još neko pitanje molimo Vas da nas kontaktirate.

Pretraži firmeZa pretraživanje direktorija koristite obrazac koji se nalazi u gornjem desnom dijelu stranice.

Prilikom pretrage možete koristiti napredne opcije da dobijete što bolje rezultate.

 

Kompletan upis u poslovni imenik NaSigurno.com je besplatan. U besplatnom paketu dobijate:

-Naziv firme
-Adresu
-Brojeve telefona
-Email i website
-Opis djelatnosti
-Porezni broj
-Google mapu
-Galeriju slika (max. 9 slika)

Klub NaSigurno

Samo učlanjivanje u VIP klub je veoma jednostavno.

1. Kliknite na link u gornjem desnom uglu.

 

 

  

Klub NaSigurno

 

2. ako Vam odgovaraju uslovi članstva kliknite na dugme "Prijavi se sada"

 

 

 

 

Klub NaSigurno

 

 

Ispunite formular za plaćanje. U poljima "Podaci o vašem profilu" Upišite tačno ime i adresu profila tako da znamo koji profil treba izdvojiti.

 

 

 

Klub NaSigurno

 

 

Izaberite metod plaćanja. U ponudi je PayPal i Bankovni transfer (bankovni transfer samo za firme iz BiH)

 

 

 

 

Klub NaSigurno

 

 

 Ukoliko ste izabrali bankovni transfer obratite pažnju na članski broj označen strelicom jer ga trebate navesti na uplatnici. Obrada članarine uplaćene na ovaj način može potrajati do 7 dana zavisno od vaše banke.

 

 

 

Klub NaSigurno

 

 

 PayPal je mnogo jednostavniji i brži, a istovremeno jako siguran. Obrada članarine je tranutna, a vaš profil će biti izdvojen najkasnije u roku 24 sata.

 

 

 

Klub NaSigurno

 

 

 Kada budete preusmjereni na stranicu za plaćanje izvršite prijavu sa vašim paypal emailom i lozinkom ili kreirajte novi račun ukoliko ga nemate

 

 

 

Izdvojeni profiliVIP profili su istaknuti u odnosu na klasične profile na više načina:

1. Na listi profila njihova podloga je uočljive plave boje.

2. U svojoj kategoriji se uvijek nalaze u vrhu stranice.

3. U rezultatima pretrage (ako odgovaraju zahtjevu) se također nalaze u vrhu stranice.

4. Istaknuti su u rubrici "VIP profili"

 5. Možete sedmično objavljivati tekstove u rubrici "Vijesti VIP članova“

6. Mogučnost dodavanja video zapisa (sa YouTube)

 

VCIP profili su rezervisani samo za članove VIP kluba. Pošto postanete član VIP kluba Vaš profil u roku 24 sata automatski postaje "VIP". 

 

 

Ova rubrika je rezervisana samo za članove VIP kluba. Za  vrijeme trajanja njihove članarine mogu objavljivati tekstove o svojoj firmi u rubrici "Vijesti VIP članova" i na taj način još više promovisati svoj biznis. 
- Članovi mogu objavljivati tekstove jednom sedmično (52 teksta za vrijeme trajanja godišnje članarine)

- Tekst može sadržati do 2 strane teksta sa slikama. Molimo Vas da pazite na pravopis jer mi nećemo raditi lektorisanje tekstova niti želimo da budemo odgovorni za greške.

- Pripremljen tekst kao i slike treba poslati na email info@nasigurno.com i biće objavljen u roku 24 sata.

- U emailu nam takođe trebate poslati i link na vaš profil u poslovnom imeniku "NaSigurno"

 
 

Vip profiliVip Klub

FacebookLikeBox

Tek ažurirani profili

Popularni profili

Novi profili

Najbolje ocjenjeni